Skip to main content

Koraki dela

Upravljanje s tveganji

Naša strokovnost in prepoznavnost nam omogočata, da strankam zagotovimo zavarovalno tehnično podporo in celovit servis. Z znanjem in izkušnjami opredelimo zavarovaljiva tveganja, ki jih na dogovorjen način prenesemo na zavarovalnico.

Proces ureditve zavarovanja

Stranki stojimo ob strani v vseh fazah zavarovalnega procesa, od priprave, sklepanja in pregleda zavarovalnih polic do uvljeljanja škod. Zagotavljamo individualen pristop in zavarovalne rešitve prilagojene specifičnim zahtevam in delovnim procesom pravnih oseb.

Naše sodelovanje se začne s predstavitvijo podjetju in podpisom pooblastila. V drugem koraku pregledamo obstoječo zavarovalno dokumentacijo, izdelamo pregled škod in si ogledamo riziko.

Po razgovoru s stranko izdelamo Analizo tveganj, ki je skupaj s potrebami in zahtevami osnova za izdelavo zavarovalnega programa. Končni cilj je, da naročnikom optimiziramo zavarovalna kritja ob najnižji ceni ter s tem poenostavimo proces zavarovanja z vidika cene, izplačila škod in časa.

Koraki dela

1

Analiza tveganj

Analiza tveganj je dokument narejen po pregledu obstoječega stanja in preteklega škodnega dogajanja, v katerem opredelimo, katerim tveganjem je družba izpostavljena. Opredelimo zavarovaljiva tveganja in optimalni način prenosa na zavarovalnico.
2

Predlogi rešitev

Predlogi rešitev so predstavljeni pred končno izdelavo zavarovalnega programa in zajemajo prenos ter opredelitev katastrofalnih rizikov z možnimi predlogi optimizacije premije preko zavarovalno tehničnih mehanizmov.
3

Zavarovalni program

Zavarovalni program opredeljuje skladno z zahtevami in potrebami zavarovalne vrste, limite kritja, soudeležbe idr. po posameznih zavarovalnih vrstah. Hkrati izbrani zavarovalni program služi kot osnova za zbiranje ponudb.
4

Reševanje škod

Reševanje škod je pomemben del zavarovalnega procesa, pri katerem zavarovanci praviloma potrebujejo strokovno pomoč. Zaposlene, ki sodelujejo v procesu zavarovanja in prijave škode, seznanimo z zavarovalnimi kritji in postopkom prijave škod. Ob nastanku škode pa nudimo strokovno podporo preko poznavanja zavarovalnih pogojev, prakse reševanja škod in pogajalske pozicije.
5

Spremljanje sprememb

Spremljanje sprememb je potrebno, ker se poslovno okolje spreminja in z njim se spreminjajo potrebe in zahteve zavarovanca. To narekuje ustrezne prilagoditve zavarovalnega programa. Pravtako se spreminja tudi zavarovalni trg v smislu cenovne politike, apetita zavarovalnic in zavarovalnih produktov.

Kontakt

Za & Svet d.o.o.

Ameriška ulica 2
1000 Ljubljana

Telefon in e-naslov

Imate vprašanje?

V kolikor potrebujete dodatne informacije nas lahko kontaktirate. Odgovorili bomo v kratkem.